Δεν το κρύβω, ότι είχα πολύ καλή γνώμη για το συγκεκριμένο ιστολόγιο, που όσο κι αν το αρνείται, έχει σίγουρα σχέση με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και μάλλον και με το Άλτερ. Γιατί δεν μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τα εύσημα που πήρε απ’ τον «έγκριτο» δημοσιογράφο Άκη Παυλόπουλο και μάλιστα μέσα απ’ το δελτίο ειδήσεων του Άλτερ. Πράγμα πρωτόγνωρο για ΜΜΕ, καθώς είναι γνωστή η υποτιμητική άποψη που έχουν για τα ελληνικά (ενημερωτικά) blogs, τα οποία αντιμετωπίζουν ανταγωνιστικά.

Δεν το κρύβω επίσης, ότι εξ ονόματος του παρόντος ιστολογίου, έχω επικοινωνήσει κάποιες φορές μαζί του, για να πω την γνώμη μου σε επιμέρους θέματα και κάποια στιγμή μάλιστα, «εκμεταλλευόμενος» την μεγάλη επισκεψιμότητά του, πρότεινα αναδημοσίευση κάποιου δικού μου θέματος, πράγμα το οποίο και έκανε (και το ευχαριστώ γι’ αυτό).

Έχασα πάσα ιδέα όμως για το «Τρωκτικό» τις τελευταίες μέρες που εξελίσσονταν οι «εξεγέρσεις» των αναρχικών. Δεν θα το κατηγορήσω για την εμφανή θέση που πήρε (παρ’ ότι προσπαθούσε να το παίξει «δίπορτο»). Δικαίωμά του. Δημοκρατία έχουμε και στο κάτω κάτω οι περισσότεροι (ιστολόγοι) πήραμε θέση με τον έναν ή άλλον τρόπο.
Μέχρι εκεί όμως…
Γιατί το να δημοσιεύεις τα στοιχεία των κατηγορούμενων (τα οποία ευχαρίστως αναδημοσίευσε το Indymedia), εκθέτοντας τις οικογένειές τους σε άμεσο κίνδυνο, μόνο τιμητικό δεν είναι για το συγκεκριμένο ιστολόγιο.
Το να δημιουργείς κλίμα, έστω κι αν δεν προτρέπεις στα ίσα, συμπορευόμενος με την απροκάλυπτη τακτική των παραδοσιακών ΜΜΕ και του Indymedia, μόνο γκεμπελίστικη χροιά μπορεί ν’ αποδώσει.
Όπως γκεμπελισμός είναι να μιλάς εξ ονόματος όλων των Ελλήνων. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ο λόγος που μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω το «Τρωκτικό», είναι το θέμα που ανάρτησε σήμερα, με τίτλο «O Λάκης την Τρίτη ετοιμάζει επίθεση στον Κούγια - Όλη η Ελλάδα στο πλευρό του».

Κι ερωτώ τώρα εγώ…
Τι σε κάνει να πιστεύεις αγαπητό Τρωκτικό, πως «όλη η Ελλάδα» είναι με το πλευρό κάποιου που προέτρεψε τους αναρχικούς να «μην σταματήσουν» (να τα κάνουν λίμπα);
Η εμπάθεια στο πρόσωπο του Κούγια, που μπορεί να έχουν αρκετοί; Είμαστε σοβαροί; Τους κατεστραμμένους τους ρώτησες;
Αφού εκπέμπεις τέτοια σιγουριά, γιατί δεν βάζεις και μια δημοσκόπηση από δίπλα;

Και για να τα λέμε όλα, στο Τρωκτικό δημοσιεύθηκε ψευδής προβοκατόρικη «είδηση», που έκανε λόγο για τον θάνατο του 24χρονο αστυνομικού, που από το καλοκαίρι του 2007 έχει μείνει «φυτό» μετά από άγριο ξυλοδαρμό από ομάδα αναρχικών. Ο στόχος; προφανής… Να αναζωπυρωθεί η ένταση. Και τ’ ομολογώ, πως σ’ αυτή την παγίδα πήγα να πέσω κι εγώ. Βέβαια το Τρωκτικό κρατούσε πισινή, καθώς η «είδηση» βγήκε και στην συνέχεια διαψεύστηκε από έναν «ανώνυμο αναγνώστη», όταν είχε ήδη αποκαλυφθεί η αλήθεια…

Αγαπητό Τρωκτικό, μόνο σου αντικαθιστάς την επικεφαλίδα σου που κάνει λόγο για «ενημέρωση», με την λέξη «προπαγάνδα».
Όσο για την «αξιοπρέπεια» που βαυκαλίζεσαι και πάλι στην επικεφαλίδα σου, αυτή χάθηκε όταν ανέντιμα δημοσιοποίησες τα στοιχεία των κατηγορούμενων.
Το μόνο που σου απέμεινε, είναι ότι τουλάχιστον δεν βρίζεις (προς το παρόν) και στο μόνο που θα συμφωνήσω, είναι ότι «τίποτα δεν γράφεται τυχαία»…


http://www.pare-dose.net/blog/?p=1476&cpage=1#comment-519