Ελληνική παιδεία
η οποία βγάζει τα βιβλία τα οποία τα διδάσκουν οι καθηγητές στα σχολεία, έχει κάτι μεγάλα κενά ανάμεσα στην ιστορία και την σωστή μάθηση γενικότερα.
Από το δημοτικό μέχρι το λύκειο τα βιβλία τα οποία διαβάζουν οι έλληνες μαθητές στα σχολεία είναι κάτι σαν τις εφημερίδες.Βγάζουν μια είδηση αλλά δεν ξέρουμε άμα είναι αλήθεια και αργότερα το ψάχνουν ή διαμορφώνουν την ιστορία , με διάφορα ιστορικά μνημεία βιβλία κτλπ. τα οποία δεν καταστράφηκαν τόσα χρόνια και λειτουργούν, στα ιστορικά βιβλία σαν άλλα γεγονότα, από αυτά που είναι πραγματικά.

Ελληνικά Βιβλία, τα οποία μπορεί να αλλάξουν 3ς φορές σε διάστημα 10 χρόνων, πληρώνουν πολλά για να τα εκδώσουν , είναι άχρηστα από περιεχόμενο και πληρώνουν και κάποιους συγγραφείς οι οποιόι είναι πολιτικά υποκινούμενη από τα κόμματα για να γράψουν την ιστορία που αυτοί θέλουν.

Μάθηση δεν γίνετε , μερικοί καθηγήτες προσπαθούν να πούνε τα δικά τους , ο καθένας λειτουργεί όπως του καπνίσει, από τον υπουργό παιδείας ώς τον καθηγητή, με αποτέλεσμα ο μαθητής να μην μαθαίνει τίποτα.
Τα μαθήματα τα οποία κάνουν απο το δημοτικό, τα κάνουν μόνο και μόνο για να κρατάνε τον μαθητή στο σχολείο και δήθεν να μορφώνεται,ενώ όταν πάς να μπεις στο πανεπιστήμιο μπάινεις με αυτά που μαθένεις στην τρίτη λυκείου και συνειδητοποιείς ότι από το δημοτικό ως την δευτέρα λυκείου δεν έμαθες τίποτα για να περάσεις στο πανεπιστήμιο και όσα σου μάθαν από ιστορία,θρησκευτικά,γλώσσα,αγγλικά,γυμναστική,μαθηματικά,φυσική,χημεία,βιολογία δεν σου χρειάζονται σε τίποτα στην τρίτη λυκείου , παραμόνο να σε κάνουν λίγο να σκέφτεσαι σωστά.
Αυτή πιστεύω ότι είναι η κατάντια του σχολείου σήμερα και της παιδείας.
Απέχουν τα βιβλία και το υπουργείο, έτη φωτός από την μάθηση και την ιστορία του λαού μας.

Για το μόνο που πάει στο σχολείο σήμερα ένα παιδί ,από το νηπιαγωγείο μέχρι την δευτέρα λυκείου ,είναι επειδή η φοίτηση μέχρι το λεύκειο είναι υποχρεωτική, διότι στο γυμνάσιο καταλαβάινεις ότι στο σχολείο το οποίο πας, δεν μαθαίνεις τίποτα παρα μόνο σε κάνουν , κομματόσκυλο και σου πλασάρουν μια ιστορία "ξένη" από την δική σου.
Αλλά πλεόν έχουμε φτάσει και στο σημείο , όπου και χαρτή από πανεπιστήμιο να έχουμε , το κρεμάμε στον τοίχο και δουλεόυμε σε μια ξεχωριστή δουλεία . Εξάλου στο σχολείο δουλεύουμε για άλλους με την υποχρεωτική φοίτηση, με το μαθαίνουμε αυτά που θέλουν.

Υποχρεωτική φοίτηση δεν θέλουμε , Μάθηση σωστή θέλουμε .

Ανδρέας "ΕΛΛΗΝ"